![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W adminie chciałbym umieścić w menu pozycję prowadzącą do przefiltrowanej listy.
Mam listę, mam włączony filtr dla pola "tytuł" i zgodnie z dokumentacją wpisuję w przeglądarce adres: Kod tekst/index?filter=filter&filters[tytul]=abc No i lista nie jest przefiltrowana a w inpucie filtra nie ma ciągu "abc". Czy w wersji 1.2 robi się to jakoś inaczej czy ja robię coś nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile dobrze pamiętam akcja excuteFilter podpięta jest pod POST.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli dokumentacja jest nieaktualna? Mogę gdzieś znaleźć jakiś help do tego?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W rozdziale o routingu powinno być coś o tym
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest akcja filter podpięta pod POST.
Dokumentacja nie jest aktualna. Ciężko coś znaleźć w rozdziale o routingu na ten temat, ale przejrzałem go teraz na szybko. Trochę się zmieniło filtrowanie w 1.2, dlatego, że teraz są używane do tego formularze. Pokażę Ci przykład jak to zrobić. Nie wiem jaki masz model, więc zakładam, że są to artykuły z tytułem, po którym chcesz filtrować. Adres powinien wyglądać tak: Kod article/filter/action?article_filters[title][text]=abc
|
|
|
![]()
|
|
To działa, dzięki destroyerr
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat U mnie nie działa Twój sposób o_O W takim razie mój błąd. Cytat Może to przez jakieś ustawienie? No tak, pewnie ustawienia. Ustawiałeś routing sam czy symfony Ci wygenerowało? Szczerze mówiąc sprawdziałem teraz na projektach w propelu i doctrine i w żadnym nie mam trasy dla akcji filter. Pewnie dlatego też nie działa Tobie sposób, który podałem. |
|
|
![]()
|
|
W takim razie mój błąd. Nie twierdze, że to Twój błąd - spokojnie. Zakładałem, że to po mojej stronie coś nie tak. Zastanawia mnie tylko dlaczego @foxxowi działa. No tak, pewnie ustawienia. Ustawiałeś routing sam czy symfony Ci wygenerowało? Symfony Szczerze mówiąc sprawdziałem teraz na projektach w propelu i doctrine i w żadnym nie mam trasy dla akcji filter. Pewnie dlatego też nie działa Tobie sposób, który podałem. Akcja filter podpada pod trasę dla /model_name/:action/action.:sf_format |
|
|
![]()
|
|
Potwierdzam, że u mnie działa. @LBO - na pewno nie zrobiłeś błędu innego rodzaju, np. dostosowując rozwiązanie do siebie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:00 |