![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się napisać taką funkcję która dostaje zmienną z tekstem ($text) i zaczyna w nim zmieniać określone znaki na inne tak jak to robi preg_match() ale tylko do momentu natrafienia w zmiennej na ciąg znaków np. [kod], a po trafieniu na [/kod] z powrotem zmieniała by znaki, i tak w kółko, później zwracała by mi wynik do zmiennej.
Próbowałem coś wymyślić ale jakoś nie mogę tego wszystkiego ogarnąć. Ten post edytował nergla 10.08.2009, 05:26:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się napisać taką funkcję która dostaje zmienną z tekstem ($text) i zaczyna w nim zmieniać określone znaki na inne tak jak to robi preg_match() ale tylko do momentu natrafienia w zmiennej na ciąg znaków np. [kod], a po trafieniu na [/kod] z powrotem zmieniała by znaki, i tak w kółko, później zwracała by mi wynik do zmiennej. Zapewne się da. Próbowałem coś wymyślić ale jakoś nie mogę tego wszystkiego ogarnąć. To pokaż swoje wypociny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zobacz sobie powoli jak działą mój parser bbcode. A szczególnie kod metody _buildNodesArray(). Tam jest pokazane jak znaleźć tagi bbcode.
Jeżeli chcesz użyć mojego parsera to umożliwia ci on "przeparsowanie" ciągów znaków, które nie są objętym żadnym bbcodem. W skrócie wystarczy ci użyć tego parsera. Wywalić wszystkie filtry (removeAllFilters) i załadować swój własny. Aby wykonywać pewną funkcje na ciągach nie objętych bbcodem musisz użyc opcji tagu "parseNoBody" (zobacz jak działą filtr URL). Parser w stopce. W razie pytań służę na PW ale nie zrobię wszystkiego za ciebie to odrazu mówię. Ten post edytował wookieb 10.08.2009, 07:01:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:41 |