![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem... mianowicie tworzę sobie galerię w php i mam teraz problem z opisami zdjęć, mianowicie chciałbym aby w momencie gdy plik tekstowy z opisem nie istnieje lub jest pusty, skrypt wyświetlał "brak opisu" w przeciwnym wypadku wyświetlał opis. Połowa z tego działa... jest tylko jedna wada, gdy plik nie istnieje owszem wyświetla się "brak opisu" tylko do tego dochodzi:
Warning: fopen(7.txt): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\maestro\galeria\count.php on line 20 Warning: filesize(): Stat failed for 7.txt (errno=2 - No such file or directory) in c:\usr\krasnal\www\maestro\galeria\count.php on line 21 Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in c:\usr\krasnal\www\maestro\galeria\count.php on line 21 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in c:\usr\krasnal\www\maestro\galeria\count.php on line 22 Warning: filesize(): Stat failed for 7.txt (errno=2 - No such file or directory) in c:\usr\krasnal\www\maestro\galeria\count.php on line 23 pare linijek error'u... Chciałbym się ich pozbyć ![]() Za wszelką pomoc z góry dziękuję ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Przed otwarciem pliku sprawdź czy istnieje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć część, gdzie występują błędy pod else. A filesize po prostu wywal (tzn. w warunku if). I proponowałbym użyecie file_get_contents()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HA! Banalne... ze tez sam na to nie wpadlem...
![]() DZIEKI! ![]() filesize nie wyrzuce bo chce żeby mi zwracało "brak opisu" nawet jeśli plik jest pusty ![]() Ten post edytował soliniak 9.08.2009, 20:19:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:16 |