![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
We wszelakich systemach newsów tworzy się kilka/kilkanaście/kilkaset podstron, które zawierają po określonej ilości newsów. Jak skonstruować taki skrypt? Na czym się opiera?
Wyliczyłem takie punkty: - Pobranie danych [np. 75 rekordów] - Podzielenie ich na stronki [na każdej np. po 20 rekordów, czyli powinny powstać cztery stronki] - Wyświetlenie pierwszej strony zawierającej 20 rekordów i odnośniki do pozostałych trzech stron Jednak nie potrafię dwóch ostatnich wykonać. Mam nadzieję, że wyjaśniłem dość przejrzyście o co mi chodzi ![]() I proszę o pomoc, ponieważ nie wiem jak się za to zabrać, a dopiero zaczynam 'zabawę' z PHP i MySQL ![]() EDIT: Wielkie dzięki TrevorGryffits, takiej informacji potrzebowałem ![]() ![]() EDIT 2: I już skrypt napisany, wszystko działa ![]() Ten post edytował picia2004 9.08.2009, 20:03:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś nazywa się paginacją lub z angielska pagerem. Poszukaj przykłądowe implementacje jak działają.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:34 |