![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Poligon Osielsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosty skrypt po mojej modyfikacji.
wchodzisz na Pogoda.WP.pl, wybierasz swoje miasto i kopiujesz nr z linku. <- przykład.
Wynik: http://graphic.org.pl/Untitled1.php Pamiętaj: Musisz mieć zainstalowaną biblioteke cURL na serwerze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh, tyle niepotrzebnych rzeczy, zamiast wyrażeń regularnych (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A sprawdził ktoś chociaż co na to regulamin wp.pl? Bo większość serwisów pogodowych ma klauzulę, że takie wykorzystywanie ich treści jest zabronione. Szukałem wzmianki na wp, ale nie znalazłem. Ja korzystam z innego, międzynarodowego (Weather Underground), ale ma ograniczoną liczbę stacji. Plusem jest to, że dane z nich dostaje się jako XML, więc obróbka to bajka :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Bardzo brzydko zwracasz dane. Jeżeli chcesz, żeby Twoje rozwiązanie było wykorzystane, nie możesz pluć na sztywno html'em, tylko czyste dane zwracać w formie XML, tablicy, czy jakiejkolwiek innej łatwej do parsowania.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:46 |