![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś zna stronę z podobnymi przykładami dotyczącymi różnic wielkości czcionek w różnych przeglądarkach?
http://www.thenoodleincident.com/tutorials...nt/browser.html Przykłady są już mocno nieaktualne... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
I nic innego nie będzie aktualne: wszystko zależy od ustawień systemowych, bo ktoś może miec ustawione większe czcionki dla całego interfejsu, co jest uwzględniane również przy CSS.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale przydałoby mi się porównanie choćby dla wartości default (zarówno w przeglądarkach, jak i systemie).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Powiem tak - jeśli chcesz stosować jednostki em w layoutach, to tylko w proporcjonalnych, bo Ci wszystko rozjadą...
A z tego, co pamiętam, to 1em dla body zwykle wynosił 16px. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za poradę. Chodzi mi o możliwość zerknięcia jak wyglądają wielkości typu default, czy small, medium w najpopularniejszych przeglądarkach, by móc je sobie porównać. Sądziłem, że gdzieś jest podobna strona (z bardziej aktualnymi przeglądarkami), jak ta, której link wpisałem powyżej, ale wygląda na to, że nie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:46 |