![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki skrypt ktory uploaduje mi masowo zdjecia z katalogu na serwerze i tworzy od razu miniatury, tylko ze zdjecie nie moze miec odstepow(spacji) w nazwie, bo nie zostanie stworzona miniatura, wiec wszedzie musze stosowac podkreslnik, moje pytanie czy daloby sie jakos zmodyfikowac ten skrypt zeby te podkreslniki znikaly w momencie tworzenia miniatur i zdjecia glownego? Patrzylem po innych stronach i zdjecia po zapisaniu na dysk maja podkreslniki a na stronie ich nie maja, mozna oczywiscie zrobic to recznie, ale co jesli masz kilka tysiecy zdjec? Oto skrypt:
Ten post edytował blank_screen 9.08.2009, 14:57:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moglbys mi podpowiedziec w ktorym miejscu mam wkleic ta linijke? Oczywiscie wiem ze nie wystarczy mi kopiuj, wklej, az taki zielony nie jestem;) wiem, ze musze sobie to zmodyfikowac;)
pozdrawiam Ten post edytował blank_screen 9.08.2009, 15:28:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien ale tutaj
I tak w każdym rozszerzeniu Ten post edytował Wicepsik 9.08.2009, 15:34:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To będzie chyba 68 linia.
Z
na Ten post edytował ArekJ 9.08.2009, 15:43:19 -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
zaprezentowaliscie dwa rozne rozwiazania, przetestuje oba i dam znac, mam tylko pytanie do ArekJ czy tam gdzies nie umknal Ci jeden cudzyslow, zazwyczaj one chodza parami, no ale moge sie na tym nie znac;) jeszcze nie probowalem czy to dziala, ale zaraz sie dowiem;)
niestety, zadne z tych rozwiazan nie bylo skuteczne, nazwy nadal maja podkreslnik, a jakby tego bylo malo, to w obu przypadkach miniatury nie zostaly utworzone...:/ poprawka, miniatury zostaly utworzone, ale nie wyswietlaja sie na stronie i zamiast podkreslnika, nie ma spacji, a po prostu powstaje jeden dluzszy wyraz, jaka moze byc tego przyczyna? Ktos pomoze? Ten post edytował blank_screen 9.08.2009, 17:11:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyczyna jest jedna(co do powstawania jednego wyrazu) kod powinien wyglądać tak:
Tamten znaczek co uznałeś za cudzysłów to były dwa apostrofy i miała być między nimi spacja. Co do problemu z wyświetlaniem, to zobacz co próbuje wyświetlić(w źródle strony) i wtedy się pewnie wszystko wyjaśni ;] -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyczyna jest jedna(co do powstawania jednego wyrazu) kod powinien wyglądać tak: Tamten znaczek co uznałeś za cudzysłów to były dwa apostrofy i miała być między nimi spacja. Co do problemu z wyświetlaniem, to zobacz co próbuje wyświetlić(w źródle strony) i wtedy się pewnie wszystko wyjaśni ;] mieszacie mu, narąbaliście tych cudzysłowów, a przecież można tak: i już wszystko widać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:57 |