![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbuję skompresować wynikowy kod html, coś w stylu:
ale zbyt proste by było piękne ![]() Więc oczywiście wykracza się na tagach: pre|textarea|blockcode i niektórych script Pierwszą myślą była zamiana \n nowej linii na cokolwiek np. <!--new-line--> i po trim spowrotem na \n, lecz pozostają tabulatory, spacje itp... Więc tak się zastanawiam jak podzielić stronę na np kilka tablic: 1 - tagi html <> np. <p> z treścią 2. tagi <style> 3. tagi <script> 4. tagi pre|textarea|blockcode Oczywiście tak aby dało się je spowrotem złożyć. I jeszcze jakieś jeśli pominąłem ![]() Czy może znasz gotową funkcję ? Swoją drogą jak zamienić wiele spacji od dwóch w górę na jedną ? Ten post edytował tosiek 8.08.2009, 19:08:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do kompresji: ob_gzhandler
Co do pytania, jak podzielić na tablice: preg_match , preg_match_all Fraza dla google: wyrażenia regularne -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak nie wiem o istnieniu wyrażeń regularnych :|
a co do tego to bardziej użyteczne byłoby preg_split (na moje oko) Tyle że przy preg match all ska mogę wiedzieć czy mam do czynienia z CSS, JS czy html ? Kolejne preg match ? przynajmniej kolejność byłaby znana ![]() I ciężko napisać jedno wyrażenie regularne co wykona taki podział. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak nie wiem o istnieniu wyrażeń regularnych :| To czemu zadajesz tak oczywiste pytania? I ciężko napisać jedno wyrażenie regularne co wykona taki podział. Brak komentarza. Co do "dzielenia do tablic", powiedz mi tylko w jakim celu chcesz to zrobić...może jest lepszy sposób... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Ponieważ potrzebuję tych danych oddzielnie po to aby potem każdy kdo CSS, JavaScript etc oddzielnie przerobić (czyli skompresować poprzez usuwanie białych znaków, nowych linii etc) nie chodzi mi o GZIP tylko o kompresję kodu
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powiedz mi tylko co Ci da taka kompresja? Dalej nie rozumiem.
Będziesz ją wykonywał rozumiem wielokrotnie ? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Powiedz mi tylko co Ci da taka kompresja? Dalej nie rozumiem. Będziesz ją wykonywał rozumiem wielokrotnie ? Tak wielokrotnie i będę wywoływał całą funkcję poprzez ob_start. Nie wszystko musi mieć powód ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jak rozumiem, chcesz usunąć zbędne białe znaki (spacje, nowe linie, tabulatory) a ten kod zrobi ci to za jedny zamachem. I taka mała uwaga. Strlen nie zwraca liczby bajtów dla stringa, tylko liczbę znaków a to nie to samo. Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 22:18:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wookieb niestety nie można wszędzie usunąć nowych linii (odsyłam do dokumentacji np. <pre> w html 5) tak samo z niektórymi javascriptami
![]() O ile się nie mylę: 1 znak ASCII === 1 bajt ? Ten post edytował tosiek 9.08.2009, 10:56:17 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:05 |