![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Rozbudowuję właśnie jeden z serwisów, lecz utknąłem w pewnym miejscu. Chciałbym skorzystać z TEGO menu. Wszystko działa pięknie do momentu, aż nie usunę dwóch ostatnich zdjęć - wtedy wywala "Błąd na stronie". Co powinienem zrobić, by zamiast pięciu były trzy zdjęcia? Bardzo proszę o pomoc... Ewentualnie może ktoś z Was zna jakiś podobnie działający skrypt w ajax'ie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A może pokaż kod JAK robisz to menu? Najlepiej LINK.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W oryginale zaś jest: Błąd wyskakuje po najechaniu na zdjęcia... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A jaki jest błąd?
Ja ściągnąłem przykład, usunąłem 2 elementy i wszystko ok. Na pewno masz dobrą ścieżke do mootools.js? Pomijam to, że autor podał zły sposób użycia na stronie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ścieżka jest poprawna - tak, jak pisałem wcześniej - gdy jest 5 zdjęć, to efekt "rozjeżdżania" działa poprawnie i na dole strony nie ma błędu.
Natomiast jak zostawię trzy zdjęcia i najadę na którekolwiek, to wywala "Błąd na stronie" (z takim żółtym wykrzyknikiem). Jak kliknę na ten błąd to pokazuje mi okno, że niby w 33 wierszu pierwszy znak jest nieprawidłowy - niepoprawny argument, czy jaoś tak... |
|
|
![]()
|
|
A wstaw tą ścieżkę.
Kod ../_common/css/mootools.js Mam identycznie jak ty masz i wszystko jest ok. Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 19:52:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na IE, w miejscu, gdzie jest zwykle "Gotowe" (po lewej na dole) - zwróć uwagę na to, że po najechaniu na zdjęcia (jeśli są 3) to błąd wyskakuje.
Owszem - wszystko niby działa poprawnie, ale nie do końca jak widać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:35 |