![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam następującą tablicę:
votes (won, lost) W tej tablicy znajduje się kilka tysięcy rekordów, każdy składa się z dwóch liczb (są to id rekordów z innych tablic). Moim zadaniem jest dowiedzieć się który id najczęściej wygrywał z innymi, czyli który ma najwięcej wygranych (won) w stosunku do wszystkich rekordów w których się znajduje ( won lub lost). Zacząłem od zapytania sortującego według ilości wygranych:
To działa, lecz gdy chcę do zapytania dołączyć ilość przegranych:
Jest już gorzej. Czy dałoby się dodać jeszcze jedno grupowanie do zapytania? A może idę w złą stronę? Z góry dzięki za poświęcony czas. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, nie o to chodzi. Może postawię sprawę inaczej.
Mam tabelkę o następujących danych:
Moim zadaniem jest otrzymać coś mniej więcej takiego: id | wygrał | przegrał 1 3 0 2 4 1 3 0 3 4 1 2 5 1 3 Gdzie każdemu id przypisana jest jego ilość wygranych i przegranych. Jak to zrobić? EDIT----------------------------------------------- Rozwiązane. Oto kod:
Ten post edytował Michu 9.08.2009, 08:18:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:51 |