![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
- Forum, jakby zauważalnie, troszkę dłużej się ładuje
- Nie podoba mi się czcionka w listingu kodu - Styl listingu jakoś mi nie pasuje kolorystycznie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
nadal buttony do bbcode nie działają , kiedyś działały, ostatnio przestały, po update nadal nie działają (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
(na ff3.5.1 i 3.5.2) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Ogólnie bardzo wolno chodzi forum
Wygląd ramki z kodem jest brzydki nie mógłby być taki jak wcześniej ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Również miałem problem z dodaniem postu - wywaliło, że w treści jest listing, który powinien być ujęty w odpowiednie bbcode. Sęk w tym, że żadnego listingu nie było. Wyłączyłem JS i post się dodał ale chyba należałoby to poprawić.
Brakuje mi również dojścia do zaawansowanego wyszukiwania. PS: a wygląd ramki z kodem osobiście mi się podoba. Ten post edytował phpion 8.08.2009, 09:40:28 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja jeszcze od siebie dodam, że coś chyba w uprawnieniach jest namieszane, bo kiedyś można było zobaczyć jakie kto ma ostrzeżenia, a teraz nie ma takiej możliwości.
//Może to świadomy krok ze strony administracji, ale warto o tym wspomnieć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin |
Myślę że trzeba uzbroić się odrobinę w cierpliwość.
Ilość błędów wskazana przez Was jest dużo choć i częścią z nich ogólnie nie będziemy się zajmować (mówię o opiniach typu nie pasuje mi kolor, nie podoba mi się ramka i tp - to wszystko z zakresu gustu odpada) małymi krokami naprawimy wszystkie niedociągnięcia. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Jednakże proponuje usunięcie teraz (zakomentowac kod tej funkcji) sprawdzanie poprawności posta do czasu naprawy, ponieważ bardzo utrudnia konwersację.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
widze ze popularna jest, to jesli bedzie taka chec to przeniesie sie ja w bardziej widczne miejsce, ale to najwczesniej w niedziele Oj wygodniej było jak było na wierzchu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prosimy... Czy mi się wydaje, czy czcionka się zmniejszyła? Oczy mi wypadają (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) częścią z nich ogólnie nie będziemy się zajmować (mówię o opiniach typu nie pasuje mi kolor, nie podoba mi się ramka i tp - to wszystko z zakresu gustu odpada) To nie jest tylko kwestia gustu. Niektóre rzeczy po prostu ciężko się czyta. Nikt nie będzie ślęczał nad cudzym kodem wyświetlonym w nieczytelny sposób, żeby znaleźć błąd i pomóc. A przecież między innymi po to jest to forum. Tym samym traci ono na funkcjonalności. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mi "Lucida Sans Unicode" w listingach również nie pasuje. Nie jest dobra.
Sans-serif do listingów jest lepszy. |
|
|
|
|
|
|
wielkość czcionki nei jest kwestia gustu ...
niesetety tak czasami jest że ktoś inny podejmuje decyzję czy należy to naprawić czy też nie ... i musimy się z tym pogodzić |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czytam z uwagą, ale zasugerowałeś, że może się nie dać. Czemu się tak napinasz? Następnym razem poprostu napisz co to oznacza, żeby się nie trzeba było domyślać. Rozumiem, że duża ilość wychwyconych błędów może denerwować, ale nie musisz się tak ciskać. Nikt nie ma pretensji, wszyscy starają się pomóc, żeby było super (no w każdym razie ja).
Ten post edytował JoShiMa 8.08.2009, 12:26:09 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
tak kwestia gustu
Tobie sie nie podoba, mi to jest obojetne innemu sie podoba ... wszystkich nei idzie zadowolic ... @JoShiMa: nie wiem jak mogę wyraźniej się wypowiedziec skoro wcześniej już napisałem: wielkość czcionki nei jest kwestia gustu ... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Dodatkowo kopiowanie czegokolwiek z boxów z kodem jest tragedią.
Kopiują się linki + lista co przy większym kodzie i wklejeniu go do edytora jest katorgą. Oczywiście jest opcja plaintext ale to wszystko musi się otworzyć w nowym oknie itd co jest dość uciążliwe i przy kopiowaniu rzeczy z paru różnych boxów jest wręcz nieużywalne. P.s. Znowu miałem przykre doświadczenia z zabezpieczeniem używania bbcode :/ pre g_match też nie można napisać. Pomysł jest kompletnie nie trafiony. // DOWN jest również opcja "raportuj" takie posty jak twój (IMG:http://img23.imageshack.us/img23/9974/96060851.jpg) Ten post edytował wookieb 8.08.2009, 13:33:03 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ładnie, ładnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) btw. nie wiem czy ktokolwiek zauważył ale w lewym górnym rogu jak jest taki kwadracik to można zmienić kolorystykę strony - fajny bajer! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) to jak już jest taka opcja to fajnie jak by cały styl forum się zmieniał i był jeszcze guzik "Stara wersja" |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 887 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%)
|
Zróbcie coś aby pasek wyszukiwarki Google miał czcionkę kontrastującą, bo narazie się zlewa z Designem, jeżeli się nie da to może trochę jaśniejszy powinien być pasek.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Ludzie! Tylko potraficie narzekać! To nie pasuje, to złą czcionką, to zły kolor.
A ja powiem, że ten wygląd jest o 100% lepszy od poprzedniego. Również tagi bb-code ładniej wyglądają. W tym wszystkim widzę tylko 2 problemy: 1. Sprawdzanie postów przez wyrażenia regularne, które nie do końca dobrze działają. (póki co) 2. Wortal powinien mieć zmienione style... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Co do "nowych postów", ludzie czy Wy ślepi jesteście? Forum -> najnowsze posty |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 7.04.2026 - 11:22 |