![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem. Oto skrypty:
login.php Kod <?php $user = $_POST['user']; $haslo = $_POST['haslo']; // Sprawdzanie czy formularz został wypełniony if(!$user || !$haslo) { echo "Nie wypełniłeś formularza!"; } else { // Połączenie z bazą $connect = @mysql_connect("localhost", "root", "9042122") or die ('Nie można połączyć z serwerem MYSQL. Błąd: '.mysql_error()); $db = @mysql_select_db("americasarmy") or die ('Nie można połączyć z bazą danych. Błąd:'.mysql_error()); // Sprawdzanie poprawności wpisanych danych $query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE nazwa = '$user' AND haslo= '$haslo'"); if(!@mysql_num_rows($query)) { echo "Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło"; include("form.html"); } else { session_start(); // Zaczyna sesje session_register("zalogowany"); // Zapamiętuje zmienną sesji; header("location: index1.php");; // Przekierowanie do strony main.php exit; } } ?> oraz index1.php Kod <?php session_start(); if(!session_is_registered("zalogowany")) { echo "Nie jesteś zalogowany!!"; } else { echo "Witam :) Zalogowałeś się jako "; } ?> I otóż chcę żeby na stronie index1 jezeli wszystko pojdzie pomyslnie była wiadomość: Zalogowałeś się jako >>nazwa usera<< Nie mam pomysłu jak to zrobić. Próbowałem w zmiennej sesji zapisać $user i na index1 wyświetlić tą zmienną ale coś niewychodziło ![]() _________________________________________________ Dziękuje wszystkim za pomoc ![]() Ten post edytował Kaarpiik 7.08.2009, 12:35:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:03 |