![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak w temacie, datę wyciągam w ten sposób: $mbox = imap_open( $ServerName, $skrzynka['login'],$skrzynka['pass'] ); $hdr = imap_check($mbox); $msgCount = $hdr->Nmsgs; $mails = imap_fetch_overview($mbox,"1:$msgCount",0); $mailCount = sizeof($mails); for ( $i=0; $i<$mailCount; $i++ ) { $mail = $mails[$i]; echo $mail->date . '<br />'; } Dostaję listę dat nadejścia maili w skrzynce, ale są one błędne, tzn. zawsze różnią się od czerzywistych o parę sekund, czasami o nawet parę godzin. Outlook poprawnie odczytuję tą datę. Na obrazku poniżej na czerwono zaznaczyłem datę, którą zwraca mi $mail->date. Na zielono zaznaczyłem datę, która jest faktyczną datą nadejścia maila i taka też pokazuje się w outlooku jako data nadejścia. Obrazek pochodzi z właściwości maila w outlooku. (IMG:http://mieszkania-studenckie.pl/mail.jpg) Chciałbym móc w programie wyciągnąć datę zaznaczoną na zielono. imap_fetch_overview czy imap_headerinfo zwracają tylko datę zaznaczoną na czerwono. Czy wiecie jak to zrobić? Co właściwie oznaczają w rzeczywistości te daty i dlaczego się różnią? Pozdrawiam! Ten post edytował ron777 5.08.2009, 17:05:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Musisz wyciągać przez imap_headers" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz wyciągać przez imap_headers" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Thx, już sprawdzałem tą funkcję, niestety nie zwraca ona daty z godziną (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż, co w ogóle Ci zwraca.
|
|
|
![]()
|
|
imap_headers zwraca tablicę stringów, przykładowy string to:
N 2) 5-Aug-2009 sussy owen Hi dearest one, (14622 chars) czyli kolejno: N - nie wiem 2) - nr maila w skrzynce 5-Aug-2009 - dzień nadejścia sussy owen - nadawca Hi dearest one - temat (14622 chars) - chyba liczba bajtów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
N - nie wiem Symbol nowej wiadomości. Ale wracając do problemu: użyj funkcji imap_headerinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i z uzyskanego obiektu wybierz interesujące Cię dane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 11:46 |