![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym wykorzystać AJAX'a do odbioru, podmiany zawartości tablicy, która wygenerowana zostanie wcześniej przez PHP. Jak to ładnie zrobić? Chodzi mi o samą podmianę elementów tablicy w aplikacji JS, aplikacja w JS zrobi już potem z tym "swoje". PS: Proszę o przeniesienie do forum "XML, AJAX" albo do forum "JavaScript" Ten post edytował djlinux 5.08.2009, 16:00:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli Cię dobrze zrozumiałem, to chcesz AJAXem odwołać się np do pobierzDane.php i to ma zwrócić tablicę.
Niech PHP zwraca dane w formacie JSON. Masz do tego gotowe funkcje, poszukaj w manualu. Dostaniesz wtedy po stronie JS ładną tablicę, z którą zrobisz sobie co Ci się podoba. -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajna sprawa to JSON.
Pytanie bardziej chodziło o to, jak AJAXem takie coś odebrać? Nie mam doświadczenia z Ajaksem, może jakiś przykład, chodzi mi o analogie do czegoś takiego:
Nie wiem jak to tutaj mam odebrać jako tablicę? Po prostu nie wiem jak to zrobić od strony JavaScript żeby zapisać tą tablicę... Ten post edytował djlinux 5.08.2009, 21:18:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam podobny problem, jednak chciałbym uzyskać w wyniku zapytania wynik w zmiennej bez umieszczania jego w kodzie HTML. Chce te dane dalej przerobić w JS. Wynik będzie przerobiony na tablicą w oparciu o zwróconego stringa. Zaczynam przygodę z JS i AJAX - proszę o wyrozumiałość. Wszystko działa do momentu kiedy chce wynik zapytania umieścić w zmienej wynik poprzez funkcję set_wynik Proszę o pomoc : w jaki sposób przekazać wynik zapytania do funkcji set_wynik ? Oto kod, który udało mi się stworzyć:
-------------------- marko
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:49 |