![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poradźcie jak zrobić takie coś, bo dopiero raczkuje w php a zostałem rzucony dosyć głęboko jak dla mnie:
Mam formularz w którym podaje jedna wartość(PK z tabeli w bazie), wysyłam zapytanie do bazy żeby zwrócił mi rekord(zwykły sql chodzi jak trzeba) a potem w zależności od tego co mi zwróci chce żeby: 1. jeśli nie znajdzie rekordu przeniósł mnie na index.html/albo na ta sama stronę z formularzem (może tylko z dodatkowym info że nie znalazł takiego obiektu w bazie, najlepiej jako alert a nie tekst na stronie), lub 2. jak zwróci to ma przenieść na inna stronę(tu nie wiem czy zwykła html czy php) w której mam kolejny formularz(z kilkoma polami) i w pierwsze pole skrypt ma mi wpisać tą wartość która podałem na poprzedniej stronce, w drugie wartość kolumny zwroconą z bazy(zawsze zwróci max 1 rekord), a reszta pusta? Czyli mniej więcej takie coś:
Mam zrobione obie stronki z formularzami. Pierwszy ma action="baza.php" w którym mam zabawę z bazą. Drugi ma action na inny plik php z logika. I teraz pytanie jak to zrobić? Tzn. przekierowania i to przekazanie z forma do php i potem do kolejnego forma. Rozumiecie w ogóle o co mi chodzi? Z góry dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:16 |