![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie, czy mogę dodać opcje do widgeta sfWidgetFormSelect dopiero w szablonie, a nie podczas tworzenia jego instancji w klasie formularza? Jeżeli tak, to jak to zrobić?
Potrzebuję tego bo opcje są zależne od obliczeń których dokonuję dopiero w module. Poradziłem sobie na razie tak, że w klasie formularza podaję jako parametr "choices" statyczne pole z modułu, ale może da się to uprościć? Pozdrawiam i dzięki. A nawet sobie nie poradziłem, przecież i tak nie będę w ten sposób mógł dynamicznie przypisywać wartości. A więc bardzo tej porady potrzebuję (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ----- EDIT: Poradziłem sobie ale w dziadowski sposób chyba: zrobiłem kilka tablic z opcjami w klasie formularza i kilka widgetów, każdy dostaje inną tablicę a potem w szablonie w zależności od obliczeń wyświetlam jeden z tych widgetów. To jest kłopotliwe bo potem aż do końca muszę panować nad tym który widget został zastosowany, na pewno jest wygodniejszy sposób... Ten post edytował Foxx 4.08.2009, 16:00:52 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Nie wiem, czy do końca rozumiem Twój problem, ale mówiąc moduł chodzi Ci o akcję? Skoro obliczenia są wykonywane w akcji, to dlaczego ich nie umieścisz przed tworzeniem obiektu formularza i nie prześlesz do konstruktora?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
dzięki (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:13 |