![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem robię formularz do komentowania. i teraz mam problem bo chce żeby po zapisaniu komentarza do bazy przekierowało mnie na poprzednia stronę (tą z której został wysłany formularz). Próbowałem uzyc getreferer() ale zwraca mi ta metoda jedynie pusty string. Jest jakaś inna metoda która mogę użyć w redirect() ?
-------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak nie do końca na temat...
1) Po co formularz obsługujesz na innej stronie? 2) Ponieważ na REFERERze i tak nie można polegać lepiej jest zrobić normalne przekierowanie. ID komentowanego zasobu i tak na pewno przekazujesz w GET, więc wystarczy przykładowo: Zrezygnowanie z REFERERa zwiększa szanse, że wykonanie przekierowania się powiedzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam strone strone taką : mojastrona/wydarzenia/tytul_wydarzenia.html
jest to strona gdzie prezentuje treść wiadomości pod która daje możliwość komentowania. Robię to poprzez wstawienie komponentu w którym pobieram wszystkie komentarze do wybranej wiadomości i pod pobranymi wiadomościami wstawiam partiala z formularzem do wysyłania komentarzy. Który ma akcje pod innym mojastrona/komentarze/dodaj.html No i teraz jak już wszystko ładnie dodam do bazy to muszę jakos wrócić do poprzedniej strony z treścią wiadomości pod która zamieściłem komentarz. ale jak ![]() w tym problem że nie przekazuje id bo mam adresy porobione wg tylko tytułu. odwołuje sie do konkretnych wiadomości po slug'u Ten post edytował Gribo 4.08.2009, 14:11:39 -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komentarze jako komponent nie wydają mi się najlepszym rozwiązaniem.
Do partiala możesz przekazać zmienną, która zawierałaby adres dla ACTION formularza - wskazuwałaby na aktualną podstronę - chociaż w sumie nawet pusta by mogła być Hmmm... ale przecież na komentarze/dodaj i tak musisz mieć przekazany jakiś identyfikator (czy to w formie słownej czy klasycznego "id") - no, chyba, że w jakiś inny sposób rozpoznajesz dla którego to elementu jest komentarz. |
|
|
![]()
|
|
a jak byś zrobił komentarze nie korzystając z komponentów
![]() a co do problemu to troszkę przerobie geta i działa ok ale teraz mam pytanie apropo logowania mam proste logowanie zaimplementowane które jest widoczne na każdej stronie i jak zrobić by koleś który sie zaloguje po zalogowaniu został przekierowany na stronę na z której się zalogował ? tu już przekazywanie jakich kolwiek danych getem raczej nie wchodzi w grę -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
|
|
![]()
|
|
Pewnie kod PHP błędny, bo z Doctrine miałem kontakt dopiero kilka godzin, a pisane z palca ![]() Oczywiście wyświetlanie pojedyńczego komentarza może być w partialu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:12 |