![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam cms download, plik index.php:
I chciałem go przerobić, żeby był includowany na innej stronie w menu:
Błąd: Cytat Warning: include(/download/config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 28 Warning: include() [function.include]: Failed opening '/download/config.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 28 Notice: Undefined variable: result in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 29 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 29 Notice: Undefined variable: kategorie_glowne in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 35 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 35 Warning: mysql_close(): no MySQL-Link resource supplied in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 39 index.php jest w /downloads/index.php config.php jest w /downloads/config.php downloads.php jest w /includes/news_bg/download.php Ten post edytował Ziom73 4.08.2009, 23:21:37 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Literówka {?} :
Cytat config.php jest w /downloads/config.php
-------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki pomyliłem się ;/
index.php jest w /download/index.php config.php jest w /download/config.php -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej, ale jeszcze raz, powoli, jaki efekt chcesz uzyskać?
Ten post edytował iVorIus 4.08.2009, 13:53:32 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
Chcę, aby wszystkie kategorie w downloads były w tym menu. Ilość plików w kategoriach, i nazwy.
-------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
Możesz pokazać strukture plików i katalogów?
|
|
|
![]()
|
|
Pliki są dostępne tutaj: http://rafal-brzezinski.pl/files/download.rar
|
|
|
![]()
|
|
Grr, albo już muszę iść spać, albo nadal nie rozumiem twojego problemu
![]() Z tego co teraz wynika z plików, podajesz złą ścieżkę do inkludowania - plik config.php jest w tym samym katalogu co plik, który go wczytuje, czyli inedx.php . Więc po co dawać ścieżkę 'downloads/config.php' ? Ten post edytował iVorIus 4.08.2009, 21:53:18 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
No bo includuję z pliku, który jest w /includes/news_bg/download.php
|
|
|
![]()
|
|
{?} I spróbuj pokombinować z ~adresowanie względne Ten post edytował iVorIus 4.08.2009, 22:30:17 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
Wkleiłem to i:
|
|
|
![]()
|
|
Drzewo dokumentów wygląda tak:
index.php config.php -includes --news_bg ---download.php ?.? Jeżeli tak, to powinno działać. Drzewo dokumentów wygląda tak: index.php config.php -includes --news_bg ---download.php ?.? Jeżeli tak, to powinno działać. Jeżeli nie, to rozpisz jak dokładnie są rozmieszczone te pliki. -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
Pliki:
strona.pl/downloads/index.php strona.pl/downloads/config.php strona.pl/includes/news_bg/download.php w innych katalogach są ;/ -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował iVorIus 4.08.2009, 23:16:43 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Notice: Undefined variable: result in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 29 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 29 Notice: Undefined variable: kategorie_glowne in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 35 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 35 Warning: mysql_close(): no MySQL-Link resource supplied in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 39 Chyba problem z include znikną ;] Ten post edytował Ziom73 4.08.2009, 23:19:31 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
Inkludy zniknęły, teraz kombinuj resztę
![]() A ja chyba pomogłem ![]() -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie, co dalej, hehe ;]
Jeszcze kobinuję żeby dać na sam początek
A resztę daj w echo Ale coś mi się zdaję, że nie zadziała ;/ Zrobiłem tak:
Błąd: Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 19
|
|
|
![]()
|
|
Najważniejszy problem rozwiązany, noc jest długa, więc jak do rana nic nie napiszesz to znaczy, że uporałeś się z problemem
![]() Linia 19
Ten post edytował iVorIus 4.08.2009, 23:39:45 -------------------- Chcieć to móc, lecz trudnością jest chcieć, nie móc.
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak:
I wyskoczył następny błąd ;/ Cytat Parse error: syntax error, unexpected '=' in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 38 A jak dam w tej lini:
To wywala: Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /var/www/virtual/thawsite.cba.pl/site.thawsite.cba.pl/includes/news_bg/download.php on line 38
Ten post edytował Ziom73 4.08.2009, 23:50:59 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 01:59 |