![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest sposób aby ciąg znaków np"xxx" (w bazie ciąg może występować jako "asasaxxxsdsd") zmienić na "xyz" ma to dotyczyć wszystkich rekordów oraz tabel. Zapytanie nie musi być optymalne. Gdyż będzie wykonywane tylko raz.
Za każdą pomoc z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
update oraz replace
w czym problem? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale szybka odpowiedź :-), ale jak to zrobić dla całej bazy danych ? Pojedyncze rekordy w danej tabeli to ja wiem jak modyfikować :-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez jak zrobisz UPDATE bez zadnych warunkow to wykonasz to dla calej tabeli
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez jak zrobisz UPDATE bez zadnych warunkow to wykonasz to dla calej tabeli On wie jak zrobić dla całej tabeli, on przecież pyta jak zrobić dla wszystkich tabel w bazie za jednym zapytaniem. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Cytat Pojedyncze rekordy w danej tabeli to ja wiem jak modyfikować @fifi ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@fifi ![]() Wybacz, ale jeżeli ktoś pisze mało zrozumiale to nie moja wina. ![]() Napisał "jak zrobić dla całej bazy" - tym się sugerowałem. W programowaniu jak oboje wiemy, używa się różnych nazw i pojęć. Jeżeli ktoś je myli to i my możemy źle zinterpretować jego zamiary. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
źle napisałem ? Chcę zrobić update dla całej bazy danych np "Test" czyli dla wszystkich tabel a w nich dla wszystkich rekordów.
|
|
|
![]()
|
|
źle napisałem ? Chcę zrobić update dla całej bazy danych np "Test" czyli dla wszystkich tabel a w nich dla wszystkich rekordów. Też tak Cię zrozumiałem. ![]() A więc możesz zrobić dla każdej tabeli osobno, ewentualnie napisać sobie w php skrypt, którym pobierzesz wszystkie nazwy tabel i potem wykonujesz zapytania update podstawiając nazwy tabel - tak można to zautomatyzować. Ten post edytował fifi209 4.08.2009, 09:18:44 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
ok, sprawdzę i dam znać. :-)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat źle napisałem ? Chcę zrobić update dla całej bazy danych np "Test" czyli dla wszystkich tabel a w nich dla wszystkich rekordów. Chodzi oto, ze bardzo czesto ludzie na forum pisząć "baza" mają na myśli "tabela". Mnie dodatkowo zmylila jeszcze ta twoja wypowiedźCytat Pojedyncze rekordy w danej tabeli to ja wiem jak modyfikować ktora sugerowala, ze dla jednego rekordu wiesz jak zmienic, a dla calej tabeli nie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:18 |