![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Temat brzmi dziwnie ale sam nie wiem jak to nazwać co się dzieje.. Jedno wiem napewno. Strasznie to ... Chodzi mianowicie o smarty i dziwne, magiczne wrecz wypadki. Skrypty dość nieoczekiwanie przestają działać, gdy zmieniam coś w plikach wszystko działa aż do pewnego momentu gdy zaczynają się sypać błędy smarty nie związane z tym co robiłem i najśmiejszniejsze jest to że po cofnięciu zmian.. błędy pozostają.. a najcześciej jeden.. nie wyświetla się treść ;/ coś jakby przestały działać instrukcje warunkowe w IF/elseIF mam np. zmienna $krok i wyswietla mi na stronie krok w ktorym jestem i to dziala, pojawia sie np. 2 i ta sama zmienna jest odpowiedzialna za wyswietlanie tresci i tu uwaga.. nic.. puste pole i nie dziala ;/ ten blad pojawia się co chwilke w roznych skryptach i zawsze z IF, czasem dziala w jednych if a w innych nie.. laduje mi dany kawalek kodu z if ale juz nie dziala sprawdzanie innej zmiennej w tym bloku daje przykladowy kod :
i szablon
co dziwne czasami wyswietla się 1 krok, ale juz 2 nie ;/ w 2 kroku wyswietla mi tylko numer ze krok 2/7 ale ze zawartoscia div nic.. w zrodle tez nic nie ma.. mam ten sam problem z innymi skryptami i szablonami, w roznym momencie przestaja mi dzialac elementy szablonow ;/ nie dziala tez debugowanie, wyswietla blad compilera i nieznana zmienna w szablonie debug.tpl ktorego nie zmienialem prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersja PHP, zainstalowane rozszerzenia, konfiguracja, system operacyjny... jeśli twierdzisz, że dzieje się to bez logicznej przyczyny, leżeć ona musi w jakichś czynnikach zewnętrznych.
PS. {else}{/if} - WTF? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
{else}{/if} pozostalosc na razie po czyms z czego w tej chwili nie korzystam, zostawione na przyszlosc
sprawdzalem to na: win XP, webserv, php 5.2.3 oraz win vista, xamp (nie pamietam jaka wersja php..).. dzieje sie bez logicznej przyczyny bo cos dziala i nagle przestaje? ;/ albo dziala w kilku innych miejscach a tym jednym przestaje.. choc jest poprawnie napisane no i ten dziwny przypadek z debugerem ktory przestal dzialac ez sam z siebie praktycznie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:35 |