![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Napisałem sobie mały system pozdrowień i problem leży w logice działania. Może odrazu napiszę jak ja to mam zaprojektowane i Wy napiszecie jak wy to widzicie..
stuktura bazy danych: `greetings` id | from | to | timestamp 1. wpisujemy nick osoby, którą chcemy pozdrowić, wysyłamy formularz 2. jeśli wpisany nick jest poprawny wykonuje zapytanie do bazy, rekord zostaje dodany3. w div#greets wyswietlaja sie pozdrowienia, stosuje jQuery, w skrypcie JS mam
Kod $(document).ready(function() { w pliku ajax.greets.php : $("div#greets span").html('Trwa ładowanie...'); setInterval('greets()', 5000); }); function greets() { $.post("ajax.greets.php", function(data){ if(data && data !== $("div#last_greet").html()){ $("div#greets span").css("display","none"); $("div#greets span").html(data); $("div#greets span").fadeIn(); $("div#last_greet").html(data); } else { $("div#greets span").html("Brak pozdrowień"); } }); }
Stosując takie rozwiązanie, pozdrowienie jednej z 2++ osób, które wyślą je jednocześnie lub w ciągu 5 sekund nie zostanie wyświetlone ![]() ![]() Ten post edytował sniffer32 3.08.2009, 15:26:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:56 |