![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Skrypt który przedstawiam poniżej zapisuje plik pdf z serwera. Nie bardzo rozumiem tego kodu a chciałbym dodać swój prefiks przed rozszerzeniem pliku: $prefiks="jakis tekst";
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka podpowiedź NIC mi nie mówi, rozwiązanie jest pewnie prostsze niż myślę, ale niestety nie wiem gdzie wkleić mój prefiks...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A czego w tym nie rozumiesz? Tylko "niczego" nie jest odpowiedzią, konkretnie powidz, co jest w tym dla Ciebie skomplikowane.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Plik zapisany na dysku ma być postaci: nazwa_[pobrano z www.jakasstrona.pl].pdf
Kod poniżej nie zapisuje poprawnie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 2 Dołączył: 4.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, jak dla mnie to funkcja header('Location: ....') niczego nie zapisuje na dysku, ale przenosi do podanego adresu.
Do zapisywania użyj funkcji dostępu do pliku: filesystem" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Ten post edytował lukada 3.08.2009, 21:59:44 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Kod poniżej nie zapisuje poprawnie A zobacz, co mam na czerwono w sygnaturce. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod
Zapisuje bez prefisku czyli "plik.pdf" Kod
Zapisuje z podwójnym rozszerzeniem i prefiksem czyli "plik.pdf[pobrano z www.jakasstrona.pl].pdf" Kod
Zapisuje z podwójnym rozszerzeniem czyli "plik.pdf.pdf" Jakieś propozycje na rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]()
|
|
Może najpierw uzupełnij podstawy? Bo to jest naprawdę błahostka, a wynika ona z braków w strukturach kontrolnych.
|
|
![]()
|
|
Podejrzewam, że to błahostka. Jednak nie jestem żadnym programista i nawet nie chcę być. Próbuje tylko rozwiązać pewien problem i nie chcę się wgryzać w to głębiej bo w innej dziedzinie jestem specjalistą. Jednak rozumiem, Twoje podejście bo nie problem podać gotowe rozwiązanie - lepiej zmotywować.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:27 |