![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probuje stworzyc tabelke- kalendarz ktora wyswietla kto w jaki dzien ma wakacje, problem polega na tym ze dane pokazywane sa po dniach a nie po dniach i uzytkownikach, czyli jak np ktorys z uzytkownikow ma urlop 3 maja, to od razu wszyscy inni rowniez maja zaznaczony urlop w tym dniu. Stworzylam tabele ktora idzie po uzytkownikach i dniach jednak smarty nie przyjmuja zmiennej tablicowej dwuwymiarowej:/
Kod napisany w php:
i plik w tpl:
Bede bardzo wdzieczna za pomoc w rozwiazaniu :/ bo mecze sie nad tym juz ktorys dzien |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzylam tabele ktora idzie po uzytkownikach i dniach jednak smarty nie przyjmuja zmiennej tablicowej dwuwymiarowej:/ Bzdura. Smarty przyjmuje tablice wielowymiarowe. Tylko trzeba się umieć odwoływać do elementów i wygodniej jest to robić za pomocą foreach a nie section. Poniżej masz przykład podwójnej pętli przetwarzającej dwuwymiarową tablicę na serię list: Kod {foreach from=$tablica key=index item=rzad}
<ul> {foreach key=index2 from=$rzad item=dane} <li>{$dane}</li> {/foreach} </ul> {/foreach} -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak polaczyc z soba petle foreach odwolujaca sie do dwoch roznych tablic?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co chcesz tymi pętlami osiągnąć? Zamiast dawać kilometry kodu pokaż mi konstrukcję tych tablic.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak jak pisalam wyzej, zastosowalam ten pomysl z foreach, jednak ona pokazuje mi kiedy w jaki dzien ktos ma wakacje, jednak jeszcze trzeba umiesic to w samym kalendarzu. Moze troszke sie zle wyrazilam, bo to $user_color jest zmienna tablicowa, a $employee jest tablica
To wydaje mi sie ze wszystko jest zdefiniowane dobrze, problem lezy tylko w smartach, ktorych kod z tymi petlami dalam wyzej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 08:45 |