![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uruchomiłem po ciężkich bojach lighthttpd (1.4.23) z php (PHP 5.2.8 with Suhosin-Patch 0.9.6.3 (cgi-fcgi)).
Potrzebuję modułu mod_mem_cache do lighta. Jednakże gdy mam włączone jego ładowanie w konfiguracji lighta to nie dziala mi parsowanie plikow php (przeglądarka chce zapisać plik na dysku zamiast pokazać zawartość wygenerowanej strony). Jakieś wskazówki? Poniżej konfig fastcgi w light: fastcgi.server = ( ".php" => (( "bin-path" => "/opt/php5fcgi/bin/php-cgi", "socket" => "/tmp/php.socket", "max-procs" => 2, "bin-environment" => ( "PHP_FCGI_CHILDREN" => "16", "PHP_FCGI_MAX_REQUESTS" => "10000" ), "bin-copy-environment" => ( "PATH", "SHELL", "USER" ), "broken-scriptfilename" => "enable" ))) No dobra, chyba sie udalo. Mowie chyba, bo light sie uruchamia i parser php dziala. Rozwiazanie jest banalne. Po prostu na liscie ladowanych modulow zmienilem kolejnosc. Przenioslem mod_fastcgi powyzej mod_mem_cache: server.modules = ( "mod_rewrite", "mod_alias", "mod_fastcgi", "mod_access", "mod_mem_cache", "mod_cache", # "mod_deflate", "mod_evhost", "mod_status", "mod_flv_streaming", "mod_compress", "mod_accesslog" ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:38 |