![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z polskimi literami w nazwach katalogów ;/ nie wiem czemu nie ma liter np. "ś".. Kodowanie na stronie to UTF-8, jednak to raczej nie problem bo po stronie php też chyba żle pobiera (zmieniałem kodowanie oraz próbowałem po stronie php zamieniac ogonki na zwykle litery i nic;/) Kod prosty dość :
Czy ktoś wie może czemu nie ma polskich liter?? Aby nie zakładać 2 tematu, 2 pytanie.. Jak najlepiej trzymać konfiguracje dla skryptu ? Chodzi o plik konfiguracyjny dla całego systemu raz modułów. Myślałem o XML, z ogolnym config i wczytywanie za kazdym razem SimpleXML/XPatch i dodatkowy plik danego modulu. W tym przypadku ze wzgledow bezpieczenstwa dane do bazy trzymane w innym pliku, z rozszerzeniem np. php a katalog z XML zabezpieczony z poziomu htaccess Wygodniej by mi bylo zapewne w bazie danych, ale jak z wydajnoscia?? albo mysql+ cache?? -------------------- Programy antywirusowe
Komputery, internet Twój Słownik OnLine |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysql + cache z pewnością lepsze rozwiązanie niź xml. W dodatku łatwiej o edycję ustawień w razie potrzeby.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to fajnie się bawiło XML
![]() ![]() -------------------- Programy antywirusowe
Komputery, internet Twój Słownik OnLine |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:21 |