![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich. jestem tu nowy. mam wykupiony hosting na webd.pl i nie potrafie zmienic php z 4 na 5. jakby ktos mi pomogl z tym to bylbym wdzieczny. nie wiedzialem gdzie ten temat dac wiec dalem tutaj. prosze o wyrozumialosc
Powód edycji: [Spawnm] Przeniosłem.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dodatkowe dane techniczne kont WEBD:
- bezpłatna pomoc techniczna, ... wydaje mi się że na takim wykupionym hostingu tylko administrator może zmienić, a chyba php5 jest już zainstalowane...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da sie zmienic bo w pomocy hostingu jest jak to zrobic ale ja jestem zielony w tych sprawach i nie wiem jak to uczynic:/ pomoglbys mi przez gg?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co w poniższym opisie jest niejasne:
Cytat("Pomoc webd.pl") 2a. W przypadku, gdy na serwerze domyślnie zainstalowane jest PHP 4 a chcemy korzystać z PHP 5, należy umieścić w pliku .htaccess następujące linie: Podpowiem, że jeżeli plik nie istnieje, to trzeba go utworzyć.
AddHandler php5-fastcgi php Action php5-fastcgi /fcgi-bin5/php5 AddHandler application/x-httpd-php5 php |
|
|
![]()
|
|
plik ten istnieje. dodalem te trzy linijki do niego ale jak odpalam skrypt to pisze ze niema takiej strony. te trzy linijki trzeba dodac na koncu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwa pliku: .htaccess (pamiętaj o kropce)
ścieżka pod jaką ma być zapisany: /public_html treść: Kod AddHandler php5-fastcgi php
Action php5-fastcgi /fcgi-bin5/php5 AddHandler application/x-httpd-php5 php |
|
|
![]()
|
|
ale mam to dopisac do tego tekstu co tam jest? czy wywalic i dac te 3 linijki tylko?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd my mamy wiedzieć co tam jest?
I hint. Myśl czasami trochę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
oto co zawiera plik .htccess:
# -FrontPage- IndexIgnore .htaccess */. ![]() <Limit GET POST> order deny,allow deny from all allow from all </Limit> <Limit PUT DELETE> order deny,allow deny from all </Limit> AuthName xxx.webd.pl AuthUserFile /home/xxx/public_html/_vti_pvt/service.pwd AuthGroupFile /home/xxx/public_html/_vti_pvt/service.grp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie umiesz dokleić 3 linijek tekstu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no jak doklejam to wyskakuje mi blad ze takowa strona nie istnieje, wiec cos musi byc nie tak
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:03 |