![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hey,
Mam taki problem - projekcik budowany byl na apache pod nt4, teraz jednak przesiadlem serwerek na pld i tu maly bug, a mianowicie polecenie: echo "<select onchange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')">"; konczy sesje i wylogowuje usera ![]() ![]() ![]() wielkie dzieki za odpowiedz i jaka kolwiek podpowiedz!!! pozdr A |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat polecenie:
dodaj z palca doklejanie tej stalej <?php echo SESSIONID ?> i po sprawie.
echo "<select onchange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')">"; konczy sesje i wylogowuje usera ???? po przejsciu back jednak sesja caly czas jest otwarta!!! chyba wiem gdzie jest problem ale nie wiem jak go rozwiazac :( apache sam przekazuje getem zmienna PHPSESSIONID (taka nazwe mam ustawiona) ps pytanie dotyczy php a nie apache'a -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat polecenie:
dodaj z palca doklejanie tej stalej <?php echo SESSIONID ?> i po sprawie.
echo "<select onchange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_top')">"; konczy sesje i wylogowuje usera ![]() ![]() ![]() ps pytanie dotyczy php a nie apache'a ok thx za wskazowke ale to jest troszke omijanie problemu! znalazlem taki wpis w php.ini (url_rewriter.tags = "..." ) tylko nie wiem co dopisac zeby dzialalo. pozdr A |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ok thx za wskazowke ale to jest troszke omijanie problemu!
wg mnie jest to jedyne sesnowne rozwiazanie w tym wypadku. Cytat znalazlem taki wpis w php.ini (url_rewriter.tags = "..." ) tylko nie wiem co dopisac zeby dzialalo. (a) 2 linijki wyzej w tym php.ini masz opis do czego to sluzy
(b) szczerze bym odradzal mapowanie wszystkich optonow zeby przenosily id sesji. ps co takiego zlego jest w dopisaniu kilka razy/ w petli sessionid w tych jednym select/option? -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:15 |