![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 5.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam na stronie jakiś tam formularz. Po nim zaczyna się kod php sprawdzający czy pola w formularzu zostały wypełnione. Po weryfikacji jest wygląda to tak:
Teraz, chciałem aby pojawil się tekst "Data Added". Jednocześnie chcę żeby ten skrypt z "location.href" się wykonał gdyż dzięki niemu po wciśnieniu F5 nie pojawia się komunikat postdata. Da się te 2 rzeczy pogodzić ? Z góry dziękuję za pomoc Ten post edytował Morfi777 1.08.2009, 17:27:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Primo: nie można pogodzić. Jak chcesz, żeby jednocześnie się wyświetlił tekst i przy okazji skrypt przerzucił nas na następną stronę.
Secundo: nie chcesz, żeby można było wysłać formularz jeszcze raz. Chwalebne:) Polecam przyklejony temat z działu PHP "odświeżenie strony, zapis". Tam jest kilka sposobów. Tertio: A skoro już będziesz przy przyklejonych to polecam poczytać jeszcze kilka. Szczególnie o SQL Injection. To tak odnośnie twojej 1. linijki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 5.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Primo: nie można pogodzić. Jak chcesz, żeby jednocześnie się wyświetlił tekst i przy okazji skrypt przerzucił nas na następną stronę. Secundo: nie chcesz, żeby można było wysłać formularz jeszcze raz. Chwalebne:) Polecam przyklejony temat z działu PHP "odświeżenie strony, zapis". Tam jest kilka sposobów. Tertio: A skoro już będziesz przy przyklejonych to polecam poczytać jeszcze kilka. Szczególnie o SQL Injection. To tak odnośnie twojej 1. linijki. Ad 1: No, myślałem, że może następować coś po sobie np. Odśwież a potem na 'nowej stronie' wyświetl. Ad 2: Tak zrobię Ad 3: Wiem, tylko, żeby do tego formularza się dostać przechodzimy przez skrypt logowania (porządnie napisanego) a i tak to jest tylko dla przyjaciół, nic mi po ich włamaniach. Ale dziękuję za troske |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Primo: nie można pogodzić. Jak chcesz, żeby jednocześnie się wyświetlił tekst i przy okazji skrypt przerzucił nas na następną stronę. A właśnie, że można - np. settimeout w javascript.Cytat Secundo: nie chcesz, żeby można było wysłać formularz jeszcze raz. Chwalebne:) Polecam przyklejony temat z działu PHP "odświeżenie strony, zapis". Tam jest kilka sposobów. Zgadzam się z przedmówcą. Poszukaj w tym temacie.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem z funkcją "sleep" ale tylko przedłużył odświeżenie tej strony ![]() Sleep jest w php a on mówił o javascript. Czytaj uważniej. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Sleep jest w php a on mówił o javascript. Czytaj uważniej. Zauważyłem... mówię tylko, że myślałem o tym samym tylko niewłaściwą funkcję zastosowałem. Dopiszę. Co wyczytałem. # Ten trik z location.href czy header location przeładuje mi stronę i nie pogodzę tego z informacją o tym, że dane zostały wysłane # Reszta rzeczy w tamtym temacie była o tym, że informacja o POSTDATA się pojawi tyle, że dane nie zostaną dodane -- takie coś mnie nie zadowala # całą sprawę załatwiłby AJAX -- ale nie ma co się bawić z ajaxem przy tak błachostkowej rzeczy Nie wiem jak poprawnie użyć funkcji settimeout zaproponowanej przez 'batman', mógłbys mnie poprowadzić tudzież odesłać do jakiejś strony ? Bo wg mojego spojrzenia to ona mi może jedynie czasowo pokazać, że dane zostały dodane przez np 10 sekund po czym przeładuje strone (napis zniknie), o tym mówiłeś ? Ten post edytował Morfi777 1.08.2009, 18:15:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odmierzasz czas do przeładowania strony poprzez window.location ... za pomocą setTimeout
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 3 Dołączył: 26.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeładuj stronę z jakąś zmienną np index.php?add=yes i sprawdzaj na nowej stronie czy $_GET['add']=='yes' jesli tak echo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
~Morfi777
1. echo "jakiś tekst"; 2. settimeout 3. w settimeout robisz window.location Jest to proste jak konstrukcja cepa. Prościej się już nie da wyjaśnić. Jeśli nie chcesz używać do tego javascript, to możesz użyć tego. Tylko pamiętaj o dodaniu opóźnienia w postaci settimeout. Na temat funkcji settimeout możesz poczytać np tutaj. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jeśli ustawi setTimeout to użytkownik może jeszcze wcześniej odświeżyć stronę.
|
|
|
![]()
|
|
~Morfi777 1. echo "jakiś tekst"; 2. settimeout 3. w settimeout robisz window.location Jest to proste jak konstrukcja cepa. Prościej się już nie da wyjaśnić. Jeśli nie chcesz używać do tego javascript, to możesz użyć tego. Tylko pamiętaj o dodaniu opóźnienia w postaci settimeout. Na temat funkcji settimeout możesz poczytać np tutaj. Toć, spytałem się czy tak to działa ![]() Cytat jedynie czasowo pokazać, że dane zostały dodane przez np 10 sekund po czym przeładuje strone (napis zniknie) Dziękuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:29 |