![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki mały problem, robie ogłoszenie na forum i ważne tematy itp. już zrobiłem, ale teraz jak to zawsze bywa, przyszedł czas na schody. Chciałbym zrobić informacje o serwerze (counter-strike), o tym ile osób aktualnie jest na serwerze, oraz maksymalna ich liczba, czyli coś w postaci 10/21, dodatkowo chciałbym, gdy serwer jest online to na zielono się wyświetlał. Co do ost. kolorowanie nie jest dla mnie trudnością, ale nie mam pojęcia jak w ogóle się zabrać za to, żeby stworzyć takie zmienne, które będą to 'wiedziały', chodzi mi o coś w stylu gametracer, ale nie wiem po prostu jak Oni to zrobili. Byłby ktoś w stanie pomóc? Ps. Jeżeli to inny język to proszę o przesunięcie, a nie wyrzucanie do kosza, z góry dziękuje. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za pomoc.
Zrobiłem coś takiego, wyświetla mi ładnie, online na zielono:
Teraz chciałbym, żeby te sloty wyświetlić, ale teraz to już nie wiem jak się zabrać za ten kod.. Pomoc mile widziana. ; ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmm.
Tyle, że tutaj podałeś różne IP. To co podałem IP, nie ma nic wspólnego ze slotami. Sloty to miejsca na serwerze o IP: 193.33.176.18 W tej pętelce co zrobiłeś podaje mi różne serwery, a nie bardzo mi to przydatne Zobacz tutaj: Do Gametracker... jest tam takie coś: Cytat Current Players: 0 / 17 właśnie o to mi chodzi, a jak tam można zauważyć odczytuje to z jednego IP. Dam Ci pomógł, bo fajnie zoptymalizowałeś kod zamiast IF, a nie wiedziałem że tak można. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) (człowiek uczy się czegoś nawet nie chcąc się tego uczyć. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem trzeba mu przesłać odpowiednie "informacje" aby serwer wiedział jak odpowiedzieć.
Innymi słowy musiałbyś zagłębić się w kod silnika i dowiedzieć się co trzeba do niego wysłać aby w odpowiedzi uzyskać liczbę graczy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Poligon Osielsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz na GG: 10466282.
|
|
|
![]()
|
|
Nie będę pisał na gg, gdyż nie po to stworzono forum abym gadał na gg.
Ja i tak Ci więcej nie pomogę, co wiedziałem to napisałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem taki oto skrypt IRCowy, który właśnie pobiera różne informacje z serwera Counter Strike:Source. Możesz spróbować wgryźć się w to, może coś znajdziesz dla siebie :-).
http://www.hawkee.com/snippet/762/ |
|
|
![]()
|
|
W sumie znalazłem już wtedy odpowiedź, ale postanowiłem zamieścić tutaj rozwiązanie dla przyszłych pokoleń. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ogólnie to wystarczy skorzystać ze skryptu: gameQ. Bardzo prosta konfiguracja oraz odczyt danych. Pozdrawiam. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 08:28 |