![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie / problem. Mam formularz w skład którego wchodzi kilka check-boxów.
Do formularza mam dołączone 2 przyciski (linki). Chciałbym tak zrobić aby po naciśnięciu na 1 przycisk wczytał mi się skrypt_1 i do niego została wysłana tablica superglobalna. Po naciśnięciu przycisku 2 miałby sie wczytać inny skrypt oraz wysłana do niego tablica. Czy jest to możliwe jeśli tak to bardzo bym prosił o jakiś prościutki przykład. Z góry dzięki za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mógłbyś to zrobić za pomocą js + gety, ale inaczej to nie da rady.
User klika sobie checboxa a value jest dopisywane do linka którego tam chcesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jasne że da rade ^^.
robisz kilka formów i każdemu nadajesz inny name. np. <form name="form1" action="index.php" method="post"> <input type="submit" value="skrypt1" name="skrypt1" /> </form> <form name="form2" action="page.php" method="post"> <input type="submit" value="skrypt2" name="skrypt2" /> </form> O to ci chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak napisał poprzednik, a jak chcesz mieć je jakoś obok siebie to "position: relative; left: xx; rihgt:xx;" itd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@MateuszScirka, @marian2299,
przeczytajcie jeszcze raz dokładnie co autor miał na myśli i nie piszcie głupot. [...]Mam formularz w skład którego wchodzi kilka check-boxów. Do formularza mam dołączone 2 przyciski (linki) @autor, można inaczej niż stosując JS: a w plik.php:
Ten post edytował sowiq 30.07.2009, 22:50:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:58 |