![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt PHP fetchuje to szukając "słowo kluczowe", znajduje, zna tego pozycję. Teraz chcę pobrać resztę tekstu skoro znalazłem słowo kluczowe, szukam znacznika w którym on jest, o: <p> , ale go pominę. Następny parent to <div> i na tym poprzestaję, pobieram z niego cały content. Odnaleźć to nie problem, gorzej jak znaleźć znacznik w tekście który zawiera to słowo kluczowe, ale nie takie same w innej pozycji. Jeśli nie był by to div to ponownie szukamy "parenta", i tak do skutku aż to będzie div i na końcu zwracamy zawartość tego diva. O to chodzi, że ja nie znam zawartości pliku, a wyrażenia za bardzo sobie z tym nie poradzą, myślę że DOMem można po tym przejechać, ale to chyba nie było by to. Jakieś sugestie? //nie używaj wulgaryzmów. //~Spawnm Ten post edytował Spawnm 30.07.2009, 18:00:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja Ci mogę zasugerować wyrażenia regularne + preg_match() (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował krowal 30.07.2009, 13:28:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a jak by miało to wyrażenie wyglądać niby?
^<(.*?)>(.*?)słowo kluczowe(.*?)<\///1>^ ? ... Jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ciężko spróbować?
Cytat <\///1>^ ? Co tu robi ^ na końcu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:34 |