![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam następujący problem. Używając scandir() i is_dir() , nie mogę z poprawnym rezultatem sprawdzić czy dany plik jest katalogiem czy nie. Tzn, mogę, ale tylko dopóki, dopóty index.php w którym znajduje się kod, jest w tym samym folderze ktorego zawartość skanuje, kiedy wchodzę dalej, w których podkatalog, prawidłowe foldery przez is_dir() są oceniane jako FALSE.
W praktyce: Kod +Folder . +Folder1 -dokument tekstowy.txt -Folder11 -Folder12 -Folder13 +Folder2 +Folder3 -index.php index.php :
efekt: Kod ------------------------------------------- folder1 IS A DIR folder2 IS A DIR folder3 IS A DIR index.php IS NOT A DIR ------------------------------------------- Czyli póki co, git! ale gdy zmienię $dir = "."; na $dir = "./folder1"; efekty są następujące: Kod -------------------------------------------- dokument tekstowy.txt IS NOT A DIR folder11 IS NOT A DIR folder12 IS NOT A DIR folder13 IS NOT A DIR -------------------------------------------- Wszystkie foldery to przed chwilą stworzone nowe foldery, dokument tekstowy kontrolnie. Nie mam pojęcia, dlaczego nie daje TRUE dla podkatalogow... może ktoś z was mi coś podpowie. Byłbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam. Pogański.
Powód edycji: [Spawnm] Poprawiłem tytuł .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:20 |