![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w opisie, za nim napiszecie, że to było milion razy przeczytajcie proszę najpierw
![]() Otóż mam problem z polskimi znakami zarówno przy mysql jak i przy php(doctype meta itd ). W bazie mam wszędzie ustawione utf8 general_ci . I przy wyświetlaniu wyników z tabeli np forum_tematy czy forum_odpowiedzi to są polskie znaki, lecz przy wyświetlaniu wyników z tabeli `ranga` już nie ma . Tabela ranga jest w zapytaniu SQL połączona z tabelą `user `....... A więc pytanie do Was pierwsze . Jak to ustawić, żeby były wszędzie polskie znaki ? Pytanie drugie do Was , jak na stronie php ustawić w doctype itd, żeby były polskie znaki bezpośrednio z php ... bo jak napiszę np. echo "Ż Ć Ź Ń Ó Ł " to są prostokąciki ... Próbowałem naprawdę rozmaitych "mieszanek " .. I ze stron ze źródeł , stąd (http://www.uninetnews.com/xhtml/doctype.php) i z wielu innych napotkanych tematów z innych for... nic nie pomogło.... Proszę o pomoc bo siedzę nad tym już naprawdę bardzo długo ![]() ![]() Ten post edytował kamillo121 29.07.2009, 16:06:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:06 |