![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem - jest strona z tabelką, w tabelce różne treści, w tym i obrazki. Tabelka siedzi sobie w jakimś określonym div'ie. Chcę w jakiś prosty sposób wyeksportować tą tabelkę do zewnętrznego pliku, ale bez obrazków bo interesuje mnie treść a nie ozdobniki. Przyszło mi do głowy że javascript zajmie się przechwyceniem obiektu z tabelką, skopiuje go, prześle do skryptu php który zajmie się utworzeniem nowego pliku. I działa to fajnie, tylko zaskoczył mnie problem po stronie js - nie moge poradzić sobie z pozbyciem się tych obrazków.
CODE function eksportuj() { kopiadiva=document.getElementById("div_glowny").cloneNode(true); //kopiuje sobie element zeby nie popsuc efektu wyswietlanego alert(kopiadiva.getElementsByTagName("img").length); // sprawdzam sobie ile naliczylo obrazkow - nawet sie zgadza ![]() for (i=0; i<kopiadiva.getElementsByTagName("img").length;i++) { //tu w petli chcialem usuwac wszystkie obrazki kopiadiva.removeChild(kopiadiva.getElementsByTagName("img").item(i)); //ale juz na pierwszym krzyczy ze 'Node was not found' ![]() } document.getElementById("doeksportowania").value=kopiadiva.innerHTML; //a tu chcialem eksportowac to co mi zstanie } Macie pomysł w jaki sposób pozbyć się tych obrazków? próbowałem juz róznych sposobów i nie umiem się pozbyć zawartości kopiadiva.getElementsByTagName("img") ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 08:11 |