![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki problem za pomoca jQuery tworze sobie dynamicznie tabele z wierszami. Teraz kazdy z tych wierszy ma checkbox. Po zaznaczeniu przy wybranych wierszach checkboxa chce te wiersze przeniesc do drugiej tabeli i tu niestety nie udaje mi sie tego zrobic do konca dobrze. Wiem jak wybrac poszczegolne wiersze, robilem to tak:
CODE $('#klasa table > tbody :checked').each(function(){ alert('tutaj juz nie wiem jak'); } probowalem z find parent children itd ale zadne z rozwiazan mi nie zadzialalo, a ja potrzebuje, ze dla kazdego wybranego wiersza bede mial po kolei wszystkie wartosci znajdujace sie w jego kolejnych komorkach <td> Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $('tr :checked').each(function() { $("td", this).each(function() { alert( $(this).text(); }); }); Z palca, może nie działać ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
niestety ale wogole tego nie lapie, pokaze jak wyglada ta generowana tabela z checkboxami moze to cos pomoze(przykladowy wiersz):
Kod <tbody> <tr> <td> <input type="checkbox" value="83"/> </td> <td>komorka1</td> <td>komorka2</td> <td>komorka3</td> </tr> <tr> ... </tr> ... </tbody> ok to moze dam dla potomnych wersje ktora mi zadzialala ![]() Kod $('#klasa table > tbody > tr > td :checked').each(function(){
row = $(this).parent().parent().find('td'); alert($(row[0]).html()); alert($(row[1]).html()); // i dalej kolejne komorki wiersza w zaleznosci od tego ile ich bylo }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 18:55 |