![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy istnieje jakaś implementacja klienta protokołu gg w PHP na poziomie umożliwiającym wysłanie wiadomości użytkownikowi ? Mam tu na myśli wysyłanie powiadomień ze strony www. Nasi ludzie korzystają z gg nawet na uradzeniach mobilnych więc jest to idealna forma kontaktu. Testowałem te funkcję: http://funkcje.net/view/2/550/index.html Niestety, to rozwiązanie, musieli dokonać jakiś zmian w protokole komunikacyjnym, ponieważ nie działa. O dziwo nie wyświetla błędu.
Efekt biała strona, i brak wiadomości (po mimo że mam 2 konta na jednym komputerze, i są dodane do zaufanych). Dodam że zmieniłem w bibliotecę tablicę serwerów: z
na
Niestety, nie raczyło pomóc. Głupie są te zmiany w "protokole" ponieważ, jakoś pidgina, nie muszę aktualizować raz w tygodniu, wszak on też nie jest oficjalnym klientem. GG udostępniło platformę do wygenerowania "bota", jednakże bot nie jest tym co potrzebuję. Potrzebuję doręczyć tylko i wyłącznie wiadomość do odbiorcy. -> Sprawdź pocztę, otrzymałeś nową wiadomość od xxx <- Takie coś wysłać do adresata. Z puntu widzenia eksperta IT, lepsze niż wysyłanie e-maila, który wymaga zastosowania o wiele większego zużycia procesora, uruchamiając setki mechanizmów, od anty-spamu po antywirus. Poza tym, taka wiadomość doszła by niejako technologią "push" i została wyświetlona na ekranie odbiorcy, bez jego akcji. Z racji tego iż nie mam zamiaru wysyłać spamu, zamierzam wprowadzić dane normalnego, prawdziwego zarejestrowanego konta. Będę wdzięczny za pomoc, sugestie, prośby, wszystko... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:42 |