![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kod:
Kod <? $IP = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $data = date("d.m.Y"); if(!file_exists("todays/$data.txt")) { $handle = fopen("todays/$data.txt","w+"); fclose($handle); chmod("todays/$data.txt",0777); $handle = fopen("todays/$data.txt","a+"); flock($handle,2); fwrite($handle,$IP,strlen($IP)); flock($handle,3); fclose($handle); $files = glob("todays/*.txt"); foreach($files as $one) { if(strpos($one,$data)===FALSE) unlink($one); } } else { $table = @file("todays/$data.txt"); foreach($table as $one) { if(strpos($one,$IP)!==FALSE) $is_in = 1; } if($is_in != 1) { $str = chr(13).chr(10).$IP; $handle = fopen("todays/$data.txt","a+"); flock($handle,2); fwrite($handle,$str,strlen($str)); flock($handle,3); fclose($handle); } } $tab = @file("todays/$data.txt"); $todays = sizeof($tab); echo $todays; ?> Nie zapisuje mi on plików (aktualnadata.txt) w folderze todays. Dlaczego widać tylko plik z aktualną datą, a nie ma tych wcześniejszych? Proszę o pomoc, a najlepiej gdyby mi ktoś poprawił ten kod:) Proszę... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz włączone raportowanie błędów?
Cytat a najlepiej gdyby mi ktoś poprawił ten kod:) Mam przenieść na giełdę ofert? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdzie nie przenosić;D
Co do pytania to nie wiem, mam serwer na webd.pl Ale raportowanie jest chyba włączone bo jak są jakieś błędy to mi wyskakują, typu: zapomniałeś znacznika. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a chmode??
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Pisze w kodzie, są ustawiane 0777
Cytat chmod("todays/$data.txt",0777); Folder, w którym są zapisywane pliki też ma 777. Dziwne jest to, że plik z aktualną datą działa jak należy tylko, gdy jest tworzony następny to stary znika. Ten post edytował Velius 28.07.2009, 17:25:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal
Kod foreach($files as $one) { if(strpos($one,$data)===FALSE) unlink($one); } , dzięki temu usuwane są pliki z wcześniejszymi datami. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, takich jak ty naprawdę sobie cenię.
Muszę jeszcze troche poczytać o działaniach na plikach. Zazwyczaj wszystko zapisywałem w bazie danych, ale klient wymaga, no to nie ma bata. Chciał mieć dostęp do statystyk. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:48 |