![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 25.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od jakiegoś czasu pracuję nad enginem strony opartym na MVC. Zrobiłem właśnie generowanie formularzy podobnie jak w Zend. Przykład: Plik: Controller_Start.php CODE $form = parent::InitModel( "form" ); $form->LoadForm( "register" ); $data = $form->GetFormData(); parent::InitView( "layout_start", $data ); Ta forma ma akcje "user/register" i kod ze strukturą każdej formy jest w oddzielnym pliku. Plik: Controller_User.php CODE $form = parent::InitModel( "form" ); $form->LoadForm( "register" ); $data = $form->GetFormData(); if ( $form->Valid( $data )==true ) { //ok } else { parent::InitView( "view_register", $data ); } Wszystko działa dobrze do czasu jak chce wstawić na jednej podstronie jeszcze jeden formularz, dokładnie to w zamierzeniu jest zrobienie ze forma logowania jest widoczna na każdej podstronie. Problem pojawia gdy naraz mają być wyświetlone forma logowania i rejestracji, bo jak jest akcja user/register to ten kontroler stworzy i zweryfikuje tylko swój formularz, a drugiego już nie stworzy bo nie ma jego danych. Podobnie w akcji user/login. Jeszcze jak dołoże formę ankiety to już wogule nie wiem jak sie za to zabrać. Mam nadzieję, że w miarę jasno napisałem w czym problem ![]() Z góry dzięki. Ten post edytował Elbacer 28.07.2009, 20:30:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 3 Dołączył: 12.04.2007 Skąd: Wągrowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może w środku jakoś nadpisujesz dane o tym formularzu poprzez następny formularz ?
Trudno coś więcej powiedzieć bo nie widzieliśmy całego kodu Twojego frameworka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:43 |