![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zastosowałem stronicowanie w SMARTACH za pomocą:
http://www.phpinsider.com/php/code/SmartyPaginate/ Jest ok ![]() Poniżej dla jednej strony: Kod SmartyPaginate::connect(); SmartyPaginate::setLimit(5); SmartyPaginate::assign($smarty); function showpytania() { $_link = mysql_connect(HOST.":".PORT, USER, HASLO) or die ("ERROR: " . mysql_error()); mysql_select_db(DBNAME) or die ("ERROR: " . mysql_error()); $_query = sprintf("SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM pytania ORDER BY id DESC LIMIT %d,%d", SmartyPaginate::getCurrentIndex(), SmartyPaginate::getLimit()); $_result = mysql_query($_query); while ($_row = mysql_fetch_array($_result, MYSQL_ASSOC)) { $_data[] = $_row; } $_query = "SELECT FOUND_ROWS() as total"; $_result = mysql_query($_query); $_row = mysql_fetch_array($_result, MYSQL_ASSOC); SmartyPaginate::setTotal($_row['total']); mysql_free_result($_result); mysql_close($_link); return $_data; } [/b][b] i Kod {paginate_prev} {paginate_middle format="page"} {paginate_next} Będę, wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 3 Dołączył: 12.04.2007 Skąd: Wągrowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem pytanie, czy mógłbyś jaśniej opisać swój problem?
Poza tym, zmień showpytania na inną nazwę :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
![]() Użyłem jej na jednej stronie w cms do stronicowania listy pytań z bazy jest ok. Próbowałem dodać tą samą klasę na stronie porady w cms i dodać dam również stronicowanie ale, nie wiem jak. Tam są odniesienia do stronicowania i jak daje w poradach to przewijają się pytania: Kod [/b] {paginate_prev} {paginate_middle format="page"} {paginate_next} [b] Nie wiem jak zadeklarować to aby było drugie przeijanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:03 |