![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod js taki:
Kod var XMLHttpRequestObject = false; if (window.XMLHttpRequest){ XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject){ XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function getData(dataSource, divID, cena) { if(XMLHttpRequestObject) { var obj = document.getElementById(divID); XMLHttpRequestObject.open("POST", dataSource); XMLHttpRequestObject.setRequestHeader('Content-type','application/x-www-form-urlencoded'); if(XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } XMLHttpRequestObject.send("cena=" + cena); } } kod html: Kod <form> <div id="badania"><div class="otwBadania">Badania</div></div> <div><input type="button" value="Przelicz" onclick="getData('cena.php', 'sCena', 1)"></div> </form> <div class="did"> <div id="suma">Kwota do zapłaty:<div id="sCena"></div></div> </div> kod w cena.php : Kod <?php if($_POST["cena"] == "1"){ echo 'ddd'; } ?> Chciałem przez ten kod uzyskać po kliknięciu buttona wstawienie tekstu 'ddd' do diva o id="sCena". Tyle, ze nic nie wyskakuje:(. Jakby konsola pokazala jakis blad to bym sie dalej zastanawial a tu nic, tabula rasa:(. zastanawiam sie co zrobilem zle. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może ten kawałek kodu :
Kod if(XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } zmienić na następujący : Kod XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function() { if(XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } } Reszta wydaje sie byc dobrze. -------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki juz dziala:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:30 |