![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kod.
Jak posortować ta tabele tak aby przy $o = 1 byla najwieksza $read i tak dalej? 1. najwieksza 2. mniejsza itd. Oczywiscie musza tez sie zgadzac wojewodztwo i nazwa, to wszystko ma byc posortowane od najwiekszego read Ten post edytował MateuszScirka 27.07.2009, 20:06:09 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczytujesz pliki do tablicy, potem używasz na wybranej kolumnie którejś z funckji: arsort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, ksort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, krsort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, rsort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wraz ze wzrostem $o dekrementuj $licznik=$licznik-1;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem tak
$tablica = array($read); $lolx = rsort($tablica[$o]); i na wiele innnych sposobow ale lipa, prosze jakies gotowe porady bo mecze sie z tym caly wieczor, manual i google przeszukane jednak znalazlem tylko sortowanie zwyklych tablic dangesamurai, wlepilem ten kod i nie dziala, co trzeba dodac? Ten post edytował MateuszScirka 27.07.2009, 21:15:01 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Próbowałem tak $tablica = array($read); $lolx = rsort($tablica[$o]); Może podaj przykładową zawartość tablicy wraz z mapowaniem klucz<->wartość? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
sprobowalem tak
$lolx = array($read[$o] => $o); $zonk = rsort($lolx); potem $zonk = array($read); sort($zonk) potem $lolx = array($read => $o); $zonk = rsort($lolx); ze wszystkimi sortami, rsortami itd. pokazuja sie same jedynki we wszystkich wierszach, po prostu nie wiem jak to zrobic ;/ prosze o gotowe rozwiazanie. ;( Ten post edytował MateuszScirka 27.07.2009, 22:17:03 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak napisał erix daj nam tu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Normalnie wyswietlaja mi sie cyfry
7 3 5 2 w wierszach probowalem
ale lipa Ten post edytował MateuszScirka 28.07.2009, 13:28:56 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Źle tablicę konstruujesz.
Przecież to będzie zawsze zawierało tylko jeden element. ![]() fgets" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
fgets pobiera wszystkie??
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez w linku co podal erix masz wyraźnie po polsku napisane...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nospor: Jest po angielsku.
Ok, poprobuje dam znac jak wyszlo -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja kliknalem ten link i mam po polsku. Widac mam tak ustawione. No ale nie problem, bys na gorze tej strony kliknal sobie:
view this page in Polish -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi sie ze poprawnie to robie
kupa errorow,
pusta tabela. Przejrzalem komentarze w manualu, staralem sie do nich dostosowac ale nic z tego nie wychodzi dodam jeszcze
chce posortowac wg zawartosci liczbowej plikow $plik_value[] Ten post edytował MateuszScirka 28.07.2009, 15:26:20 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Wydaje mi sie ze poprawnie to robie Nie robisz poprawnie, bo tworzysz zmienną $table, ale tylko dla jednej (ostatniej) szkoły, bo ją cały czas nadpisujesz. ![]() Cytat chce posortowac wg zawartosci liczbowej plikow $plik_value[] Przerób strukturę, bo raz:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
OK. Pobawię się tablicami. Właśnie wiedziałem że mi się to nadpisuję jednak nie miałem pojęcia jak to zmienić. Dam znać jak się uda
OK udalo mi sie posortowac z pomocą te glosy od najwiekszego do najmniejszego jednak trzeba rowniez jakos posortowac reszte tabeli wg tych glosow, macie jakies pomysly??
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Cytat najmniejszego jednak trzeba rowniez jakos posortowac reszte tabeli wg tych glosow, macie jakies pomysly?? A konkretniej? resztę tabeli -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Mam taki skrypt
Niby sortuje fajnie ale nie moge dodac glosu na 4 szkole nie wiem czemu, a jak zmienie w pliku 4 szkole to przy wyswietlaniu rozwala sie plik 3 a nie 4... ciezko to wytlumaczyc. Zobaczcie sami http://mateuszs.pl/praca/glosowanie/glosowanie.php -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:31 |