![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 6 Dołączył: 15.07.2009 Skąd: Śląsk->Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Zaczynam swoją przygodę z jQuery i mam pewien problem
w kodzie html mam div'y ze zdjęciami, które ułożone są tak: tak wygląda mój kod JS: Kod $("#removePhoto").click(function() { var photo = $("#photo"); if($(photo).is(":first-child")){ $("#removeButton").css("display", "none"); } photo.remove(); return false; }); Mój problem polega na tym, że chcę kasować zdjęcia od dołu a w tym przypadku kasuje mi div'y od góry, próbowałem takiego wywołania: var photo = $("#photo:last-child"); Jednak bezskutecznie, wtedy nie kasuje nic :/. Szukałem po dokumentacji, jednak nie umiałem znaleźć jakiejś odpowiedniej funkcji, chyba, że coś przeoczyłem. Ma ktoś jakiś pomysł? EDIT: Już sobie poradziłem, jakby kogoś interesowało rozwiązanie: Kod $("#removePhoto").click(function()
{ var div_index = $("div #photo").length -= 1; var photo = $("div #photo").eq(div_index).remove(); if(div_index == 1){ $("#removeButton").css("display", "none"); } return false; }); }); Ten post edytował planet 27.07.2009, 18:59:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:06 |