![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam
Już dwie godziny męczę się z tym aby mi skrypt stworzył ciasteczko. Próbowałem "chyba wszystkiego" i nie rozumiem czemu nie tworzy mi mojego ciasteczka. Dziwi mnie to, że w przeszłości bawiłem się ciasteczkami i obeszło mi się bez problemów. Mam funkcję, która jest odpowiedzialna za logowanie się użytkowników, jeżeli został wysłany formularz z zmiennymi POST wtedy zapisuje dane użytkownika do sesji, jeżeli dane użytkownika są w sesji i się zgadzają z danymi w bazie wtedy sprawdza uprawnienia użytkownika.
Próbowałem używać setcookie() z wszystkimi parametrami jak i tez tylko z tym, które są wymagane. Wtyczka Web Developer w Firefoxie pokazuje mi tylko, że tworzy standardowe ciasteczko z ID SESJI. Problem mam zarówno w FF jak i IE. Mam Vistę i hosting na home.pl. Co robię źlę lub czego mi brakuje? :/ Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Upewnij się, że nic nie wychodzi przed setcookie.
Ciasteczka są wysyłane w nagłówkach, więc nie może przed setcookie nic pójść do przeglądatki (żadne echo,print,print_r,var_dump,...). |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%)
|
Wrzuć na początek error_reporting na E_ALL. Może masz problem z headerami jak pisze Weirdo. Sprawdź przy okazji, czy skrypt w ogóle wpada do pętli z tworzeniem setcookie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 6 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%)
|
Dzięki Panowie za pomoc, problem polegał na tym, że tą funkcję zastosowałem do załadowania bloku w menu gdzie miał się wyświetlać panel logowania czyli tak jak napisaliście przed tym blokiem już trochę kodu html sie załadowało (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 02:26 |