![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie przyciski:
Kod <input type="radio" name="rozmiar" id="rozmiar" value="oryginal" /> <input type="radio" name="rozmiar" id="rozmiar" value="150" /> <input type="radio" name="rozmiar" id="rozmiar" value="800x600" /> Chcę przekazać jeden zaznaczony do skryptu za pomocą jquery, robię to tak: Kod 'scriptData':{'size': $('input:checked').val()} Przekazuje się 'undefined', działało tylko wtedy gdy przy jednym miałem checked=checked, ale zawsze przesyłało jego niezależnie od zaznaczonego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zawartość zapisuj do zmiennej przed $.(post|ajax|get) i jej używaj w żądaniu.
Pokaż cały skrypt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie jest tak:
Kod $(document).ready(function() { $("#fileUpload").fileUpload({ 'uploader': '/NewKohana/media/js/uploadify/uploader.swf', 'cancelImg': '/NewKohana/media/js/uploadify/cancel.png', 'script': '/NewKohana/admin.php/media/add_image/', 'folder': '/NewKohana/media/images', 'multi': false, 'displayData': 'speed' }); $('#rozmiar').bind('change', function(){ $('#fileUpload').fileUploadSettings('scriptData','&size='+$('#rozmiar').val()); }); }); A w przykładach uzywania skryptu uploadify tak: Kod $("#fileUploadname3").fileUpload({
'uploader': 'uploadify/uploader.swf', 'cancelImg': 'uploadify/cancel.png', 'script': 'uploadify/upload_name.php', 'folder': 'files', 'multi': true, 'displayData': 'percentage', 'scriptData': {'name':'JohnDoe', 'location':'Australia'}, onComplete: function (evt, queueID, fileObj, response, data) { alert("Successfully uploaded: "+response); } }); $('#location').bind('change', function(){ $('#fileUploadname3').fileUploadSettings('scriptData','&name='+$('#name3').val()+'&location='+$(this).val()); }); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ekhm, tak nawiasem chciałbym Ci przypomnieć o dwóch rzeczach:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
INPUT type="radio" ma taki sam atrybut name, lecz różny atrybut id.
Zatem prostą pętlą JS sprawdzasz wartość: Kod var wartosc = -1; // domyślna wartość, pozwoli sprawdzić czy coś zostało wybrane for (i=document.formularz.twoje_radio.length-1; i > -1; i--) { if (document.formularz.twoje_radio[i].checked) { wartosc = document.formularz.twoje_radio[i].value; i = -1; // przerwanie pętli, wskazana wartość odnaleziona } } if (wartosc == -1) alert("Proszę wskazać jedną z opcji twoje_radio"); Bez zaprzęgania selektorów jQuery, wydajnie, i w ogóle super hiper fajnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował Weirdo 28.07.2009, 23:26:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:04 |