![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam skrypt który ma otwierac 3 pliki w pierwszym przechowuje nazwy dwoch pozostałych pierwszy pobiera bez problemu a w drugim wywala błąd
Warning: fopen(p_ceny.tab ) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/uroczy/public_html/tabela/Cennik/aktualizowacz.php on line 37Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for p_ceny.tab in /home/uroczy/public_html/tabela/Cennik/aktualizowacz.php on line 38Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/uroczy/public_html/tabela/Cennik/aktualizowacz.php on line 38Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/uroczy/public_html/tabela/Cennik/aktualizowacz.php on line 40" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Plik w którym prechowuje dane ma trzy elementy odzielonne '#' pierwszy to data pozostałe dwa to nazwy plików pierwszy plik otwiera natomiast drugiego nie Wiec sprawdzam czy pobiera nazwe z pliku robię
i zwraca mi wartość p_ceny.tab niby dobrze, wiec mzoe plik nie daje sie otwożyć wiec podaje recznie nazwe pliku do towarcia i zamaist
robie
i wszystko działa jestem w kropce a chce aby pobierało nazwę pliku z $tab_config[2]; oto kod :
nie wiem czemu nie może otworzyć tego pliku daje ręcznie jest ok pobiera nazwę z pliku błąd HELP -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Gdy chcemy wczytać plik do zmiennej:
file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do tablicy: file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual 2. Sprawdź, czy zwracane przez Twoje wynalazki nazwy plików nie zawierają na końcu/początku białych znaków (np. końca linii w pliku) - sugeruję użyć: trim" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomogło wystarczyło
zrobić
Dzięki ![]() ![]() -------------------- .::
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:13 |