![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Poszukuje aplikacji która przekonwertuje mi plik xls do xml do wskazanego szablonu xml. Mianowicie posidając plik xls z nagłówkami np: IMIĘ NAZWISKO DATA_UR PESEL Jan Nowak 1983-05-04 Anna Kowal 81128300987 i szablon xml <imie>{IMIĘ}</imie> <nazwisko>{NAZWISKO}</nazwisko> <data_urodzenia>{DATA_UR}</dataurodzenia> <pesel>{PESEL}</pesel> wygeneruje mi plik xml z danymi <imie>Jan</imie> <nazwisko>Nowak</nazwisko> <data_urodzenia>1983-05-04</dataurodzenia> <imie>Anna</imie> <nazwisko>Kowla</nazwisko> <pesel>81128300987</pesel> chodzi o to aby kasował tagi z xml jezeli w pliku źródłowym nie ma danej. Z góry dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy jest taka aplikacja, ale jeżeli to jest w miarę jednorazowa robota, możesz spróbować odpowiednio napisanymi formułami w Excelu to "załatwić".
Swoją drogą nie wiem czy Excel nie ma jakiejś wbudowanej funkcji do tego typu zadań. Zwłaszcza ten najnowszy jest XML-lubny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:39 |