![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 5 Dołączył: 12.04.2007 Skąd: 1=1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
przygotowuje się do egzaminu na "Zend PHP5 Certyfication". Jedno z pytań na które dziś trafiłem w Voucherze to Consider the following series of classes and interfaces
MyClass2 is an example of the ________ design pattern. Jaką odpowiedź byście udzielili?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ja bym powiedział, że Component, ale mało się znam na wzorcach. Teraz nawet wstawianie spacji pomiędzy znakami operacji arytmetycznych się nazywa wzorcem, ale co mi po tym. Trzeba wiedzieć jakie są rozwiązania i jak z nich korzystać.
Ten post edytował wookieb 24.07.2009, 20:42:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyglada na Adapter
http://en.wikipedia.org/wiki/Design_patter...mputer_science) i jedziesz po kolei. Creational patterns od razu odpadaja - bo nic tu nie tworzysz. Concurrency patterns tez. z Behavioral patterns nic nie pasuje. Wiec z Structural patterns - tylko Adapter. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 5 Dołączył: 12.04.2007 Skąd: 1=1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki chłopaki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:43 |