![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Skrypt tworzenia własnego teamu mam prawie skończony. Zastanawiałem się czy mam nie zrobić czegoś takiego jak Logi teamu czyli wszystko co się dzieje w plemieniu tzn. kto przyszedł, kto odszedł kto ile kasy wpłacił na konto teamu. Potrzebuję dwóch porad... 1. Czy taka tabela w bazie danych powinna wyglądać tak: id(int 11), tresc (varchar 50), data(datetime), team(int11) ? i oczywiście np. przy zapraszaniu do bazy będzie wysyłana wiadomość że user 1 wpłacił X kasy na konto teamu później będę wyświetlał wszystko dla danego teamu. Czy proponujecie jakieś inne rozwiązania? 2. Chociaż już trochę znam php to jedno mnie zastanawia... Jak mogę zrobić że np. wyświetla mi 5 newsów i jak mam ich łącznie 6 to ta szósta jest pokazywana na drugiej stronie automatycznie? Bardzo bym prosił o pomoc. Pozdrawiam ols |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do 2 to MYSQL LIMIT
http://webmade.org/kursy-online/porcjowani...-kurs-mysql.php Ten post edytował Pawel_W 24.07.2009, 19:50:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki:) właśnie o to mi chodziło:)
Jeszcze bym prosił o pomoc na temat 1 pytania:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pytanie pierwszego, to myślę, że ten sposób jest dobry. Ale dodaj jeszcze pozycję KTO to zrobił. Na przykład player(int), żeby nie było User...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Napotkałem mały problem... Mianowicie jak user X odrzucił zaproszenie to do tabeli `log` powinien dodać się rekord id, tresc, team, data
Udaje mi się id, tresc, data ale z teamem mam problem;/ Kod mniej więcej wygląda tak:
I chciałbym żeby dodawanie rekordów do tabeli log było prawidłowe czyli wszystkie 4 pola byly dodawane... Tylko nie mam pomysłu jak to zrobić, proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
1. WHERE id='' ? Tak ma być? 2. Pierwszą linijką zapisujesz dane do TABLICY $team, a potem odwołujesz się do $b. 3. $b[team] (czyli pewnie $team['team']) ci nie zadziała bo otrzymujesz TABLICĘ, czyli będzie $team[0]['team']. |
|
|
![]()
|
|
Edit:
Zrobione:) dziękuje za pomoc:) Ten post edytował ols1994 25.07.2009, 13:29:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:40 |