![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2005 Skąd: znienacka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z otwarciem plików, które mają więcej, niż 5MB. W pliku umieszczone są zapytania do bazy danych (utworzenie tabeli + inserty). Serwer nie wyrzuca żadnego błędu przy próbie otwarcia tego pliku, po prostu zatrzymuje pętlę. Co ciekawe, jeżeli w tym pliku usunę trochę insertów (są poprawnie wygenerowane, nie ma dziwnych krzaków - znaków specjalnych), tak aby plik miał poniżej 5MB, pętla przechodzi bez problemów. Czy ktoś wie, o co może w tym chodzić? Czy gzfile() ma jakieś specjalne parametry, które określają maksymalną wielkość pliku, jaki może obsługiwać? Jeżeli tak, to jak to mogę zmienić? Wersja PHP: 4.4.8 (bez możliwości aktualizacji, serwer niezależny i niekonfigurowalny przeze mnie) Za wszelką pomoc z góry dziękuję! -------------------- Jestem niczym maleńki prozaiczny ziemniak w kępie psychodelicznych chryzantem
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2005 Skąd: znienacka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety, nic to nie pomaga... skrypt po rozpakowaniu ma ok 45MB (plik *.sql z zapytaniami) i będzie ciągle się rozrastał w miarę rozwoju bazy danych...
Ten post edytował neates 25.07.2009, 09:53:15 -------------------- Jestem niczym maleńki prozaiczny ziemniak w kępie psychodelicznych chryzantem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale to nie chodzi o to, ile będzie miał, ale czy dla akurat tego pliku zwiększenie limitu zasobów pomaga?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a jaką funkcję proponujesz na powiększenie tego limitu? w chwili obecnej nie mam dostępu do skryptu, będę mógł coś dokładniej opisać w poniedziałek.
-------------------- Jestem niczym maleńki prozaiczny ziemniak w kępie psychodelicznych chryzantem
|
|
|
![]()
|
|
Zobacz sobie w php.ini (link: ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, poszczególne pozycje są zalinkowane do dedykowanych funkcji, to znajdziesz).
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:49 |