![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie mam wykupioną domenę .eu ale ostatnio zauważyłem że jeden ze sklepów meblowych ma taką samą domenę tylko że z końcówką .pl czy w takim przypadku mogę używać takiej domeny?
Ten post edytował adamma 24.07.2009, 15:50:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę problemów. Wiele ludzi tak robi.
Patrz: php.net <-> php.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Jest do kupienia, kupuj - jeżeli żaden z właścicieli nie ma zastrzeżenia prawnego do nazwy, to nie widzę problemu w samym używaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ale jeśli bedziesz prowadził działalnosc gospodarcza z tej samej dziedziny to moga byc problemy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) dla kazdego innego zastosowania nie ma problemów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym nie bedzie problemu bo strona jest o meblach a moja o tworzeniu stron internetowych a działalności jeszcze nie prowadzę. Podałbym tą stronę ale nie bede robił reklamy. Ale z tego co widzę mogę być spokojny.
|
|
|
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
nawet jak bedzie działalnosc, ale w innej dziedzinie to spokojnie mzoesz rejestrowac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) chyba ze prawnie zastrzegli nazwe, ale to sie rzadko zdarza
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz w ogóle się o co martwić tworzenie stron a meble to 2 różne dziedziny więc nie ma szans aby ktoś się przyczepił.
|
|
|
![]()
|
|
Teraz właśnie przeglądałem jak moja strona indeksuje się w google i mnie zaskoczyło co znalazłem moja domena jest w takiej postaci (oczywiście inna) strony-internetowe.eu a ktoś ma domenę internetowestrony.pl i w dodatku zajmuje się "fotografia cyfrowa, strony www" czyli jeszcze bardziej podobna i podobna tematyka, ale to już nie ma chyba co nad tym myśleć bo zawsze się znajdzie coś co da do myślenia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakupiłeś domenę jesteś pełnoprawnym właścicielem nikt ci nie może zabornić zrobienie strony podobnej do strony ktura znajduje śię na tej samej nazwie tylko z koncówką pl , com , itp itd ...
pozdrawiam ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ekhm, było już parę takich spraw w sądzie i nie jest tak różowo, jak mówisz. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze tak nie wiem czy dobrze słyszałem była taka akcja z domeną microsoft.pl ale to potężny koncern niż jakieś małe firmy ...
|
|
|
![]()
|
|
a co to za roznica rozmiar firmy, paragraf ten sam a który pisze sie przez ó
|
|
|
![]()
|
|
Ciekawa sytuacja jest z przy domenach netartu
nazwa.pl - właściciel NetArt nazwa.eu - właściciel domeny.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:47 |